3d bouwtekeningen voor de 3d pen

Wanneer je aan een 3d bouwtekening denkt dan zullen veel mensen in eerste instantie denken aan een ontwerp voor een 3d printer. Maar 3d bouwtekeningen of ook wel 3d stencils genoemd worden vooral gebruikt om een 3d object voor de 3d pen te kunnen tekenen. Omdat het vaak erg ingewikkeld is om met een 3d pen uit de losse hand een 3d object te kunnen maken is een 3d stencil een technische tekening die gewoon overgetrokken kan worden om uiteindelijk tot een geheel te worden gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld een huis wilt maken is een 3d stencil niet meer dan verschillende aanzichten van het huis die als ze allemaal zijn getekend uiteindelijk aan elkaar kunnen worden bevestigd om er een afzonderlijke 3d tekening van te maken.

Waar kun je 3d stencils vinden?

Om een leuke bouwtekening te vinden voor een 3d pen moet je eens zoeken op 3d stencils binnen jouw favoriete sociale media platform. Facebook, Pinterest en Instagram zijn hier de meest geschikte omgevingen waar heel veel 3d stencils voor de 3d pen aanwezig zijn. Kijk hier vooral naar het uiteindelijke object en hoe je deze kunt maken. Het downloaden van een 3d stencil is eenvoudig en het enige wat je thuis nog maar hoeft te doen is deze uitprinten. Met de prints kun je vervolgens beginnen aan je favoriete 3d object.

Welke benodigdheden zijn noodzakelijk

Wanneer je nieuw bent voor het 3d tekenen met een 3d pen is het belangrijk om eerst een goede 3d pen uit te zoeken. Het beste kun je deze bestellen bij een gespecialiseerde winkel als 3dpenstunter. Hier vindt je vele modellen met gegarandeerde goede werking en vanwege het specialisme weten ze ook precies welke 3d pennen het beste zijn. Naast de 3d pen heb je ook filamenten nodig die het mogelijk maken om een 3d object te printen. PLA is een veilige filament die verder geen giftige stoffen bevat bij verhitting. Wanneer je voldoende ventileert kun je ook ABS filament gebruiken die sterker is en langer meegaat.

https://www.goedkope3dpen.be/