Animatie maken met Donker Media

Waarom een animatie video zo “natuurlijk” aanvoelt

Vraag aan een willekeurige communicatiedeskundige hoe belangrijk de inhoud van je boodschap is en de kans is groot dat hij of zij zegt dat de inhoud maar 7% bepaalt van de impact die je boodschap heeft. 38% wordt bepaald door je stem en intonatie en 55% door je lichaamstaal. Niet voor niets blijkt dat veel conflicten ontstaan doordat mailtjes op de verkeerde manier worden geïnterpreteerd, terwijl een kort persoonlijk overleg deze problemen had kunnen voorkomen.

Online heeft geen lichaamstaal

Wanneer je online communiceert, heb je dus een probleem. Je kunt immers geen gebruik maken van lichaamstaal, waardoor je het grootste deel van je overtuigingskracht “kwijt” bent. Een simpele website met tekst en foto’s kan slechts steunen op de 7% overtuigingskracht van content.

Hoe animatie video’s deze leegte opvullen

Animatie video’s kunnen deze lacune opvullen. Door het gebruik van een voice-over kunnen we, net als in persoonlijk contact, gebruik maken van stem en intonatie. Daarmee winnen we 38%, maar nog steeds zit je op ruwweg de helft van de overtuigingskracht die je normaal zou hebben.

Daarom maken animatie video’s gebruik van personages. Deze fictieve animatiefiguren kun je de gewenste lichaamstaal meegeven. Vaak wordt dit wat extra aangezet, om het gewenste effect te verhogen. Met zo een personage kun je een emotionele connectie aangaan met je publiek, waardoor het veel makkelijker is om je boodschap te begrijpen.

Wil jij jouw verhaal ook overbrengen, laat een animatie maken!

Dan helpen wij je graag, Donker Media, de animatiestudio uit Eindhoven, heeft een eigen animatiestudio met gepassioneerde animatoren en geavanceerde software. Mail ons eens, of bel (040-744 02 52) voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek om te zien wat wij voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen. Misschien gaan we binnenkort wel aan de slag met jouw animatie!