Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Beginnen met zoekmachine optimalisatie

 

Zoekmachine optimalisatie is super belangrijk in de huidige tijd van internet. Het wordt ook nog steeds belangrijker, niet alleen meer voor online bedrijven maar ook steeds meer voor offline bedrijven. Bedrijven die zich er helemaal niet mee bezighouden worden er vaak gewoon uit geconcurreerd door bedrijven die hier wel aan doen. Om je wat houvast te geven bij het beginnen met zoekmachine optimalisatie hebben we hieronder wat tips gezet.

 

Zoektermanalyse

De eerste stap voor het beginnen met zoekmachine optimalisatie is het uitvoeren van een zoekwoordanalyse. Voor welke zoekwoorden wil je op de resultatenpagina’s van Google komen? Kies voor zoekwoorden die passen bij je bedrijf, en idealiter voor zoekwoorden waar niet heel veel concurrentie op zit. Hoe meer spelers meedingen naar een plekje op de resultaten, hoe lastiger het is om ook in deze resultaten te komen.

 

Het aanmaken van Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een soort telefoongids voor Google zelf. Google probeert hier informatie te vergaren over bedrijven om de zoekopdrachten zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden. Google Mijn Bedrijf helpt daar goed bij! Daarnaast kan je dan je bedrijf op Google Maps krijgen en dit kan ook bezoekers trekken (niet alleen online bezoekers maar ook daadwerkelijke fysieke bezoekers).

 

Gebruiksvriendelijkheid van de website

Een van de meest belangrijke factoren voor het hoog scoren op Google is de gebruiksvriendelijkheid van de website. Om een topresultaat te bereiken moet de gebruiksvriendelijkheid ook tiptop in orde zijn. Zorg er voor dat de website snel laadt, dat alles op de website makkelijk te vinden is, en dat het duidelijk is waar de website over gaat. Hoe langer bezoekers op jouw website blijven, hoe meer Google jouw website zal waarderen en hoe hoger je op de resultatenpagina’s zal komen.

 

Ben je op zoek naar meer hulp om hoog op de Google resultaten te komen? Een ervaren online marketing bureau kan u hier goed bij helpen.