Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

De meest opvallende online marketing trends 2019

Online marketing blijft zichzelf ontwikkelen. Elke dag zijn we met zijn allen massaal aanwezig op het internet waar we shoppen, swipen, films kijken en spelletjes spelen. Wat deze trends voor jou als marketeer betekenen en wat je er nog meer van kunt verwachten, dat lees je in dit artikel. Deze bespreekt namelijk de meest opvallende trends op het gebied van online marketing uit 2019. 

 

Het belang van Instagram stories

Wat erg opvallend is, is dat Instagram stories tegenwoordig van groter belang zijn dan je Instagram feed. Mensen kijken veel eerder naar stories, dan dat ze door hun feed scrollen. Zorg dus ook voor een goede strategie op het gebied van Instagram, en start met verticaal filmen, dit is namelijk steeds belangrijker aan het worden. 

 

Het mixen van online en offline content

Tegenwoordig bevinden we ons zo veel online, dat we haast lijken te vergeten dat er ook nog een offline wereld bestaat. Ook hierin wordt nog veel reclame gemaakt, kijk bijvoorbeeld eens naar folders van supermarkten of drogisterijen die bij veel huishoudens nog wekelijks op de deurmat vallen. Hoewel het voor sommigen moeilijk voor te stellen is, zijn er nog steeds mensen die offline content boven online content prefereren. Staar je dus niet blind op online, maar besteed ook eens wat meer aandacht aan offline kanalen.

 

De groei van purpose marketing

De consumenten worden steeds kritischer, wat voor marketeers tot gevolg heeft dat ze hen niet zomaar van alles meer aan kunnen smeren. Dit is een van de redenen dat veel bedrijven hun marketing inrichten rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo biedt je meerwaarde consument en zijn zij eerder geneigd om voor jou te kiezen. Dingen die hierbij erg belangrijk zijn zijn authenticiteit en integriteit. Wanneer je enkel het zoveelste bedrijf bent die zegt zijn steentje bij te dragen aan een groenere wereld ga je het niet meer redden. 

 

Neem voor meer informatie over alles omtrent online marketing eens een kijkje op de website van Economy.

https://www.economy.nl