Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

De vrijheid van Bluetooth, of toch niet?

Bluetooth toetsenborden en muizen zie je steeds vaker. Ook veel Mac gebruikers werken met Bluetooth randapparatuur. Geen gedoe met kabels en altijd de mogelijkheid om draadloos te werken. Bovendien is op de Mac Bluetooth standaard ingeschakeld. Je kunt dus altijd direct aan de slag met nieuwe en bestaande randapparatuur. Echter, dan moet je Bluetooth het wel doen! Wat doe je als opeens de Bluetooth niet meer werkt en dus je draadloze muis en toetsenbord ook niet?

De magie van het opnieuw opstarten

Bij het ontbreken van Bluetooth is je eerste ingeving waarschijnlijk om op zoek te gaan naar een muis of toetsenbord met USB aansluiting. Als je die niet in de buurt hebt, sta je raar te kijken. Door je Mac opnieuw op te starten verandert er vaak gelukkig al veel. Zorg er wel voor dat alle randapparatuur die je op de Mac hebt aangesloten, ontkoppeld is. Dit betekent dat alles wat met snoeren op je Mac is aangesloten of is ingeplugd eruit moet. Je Mac is nu alleen nog met de stroomkabel verbonden. Verder is het van belang dat alle Bluetooth randapparatuur aanstaat en beschikt over voldoende batterijvermogen.

Start je nu de Mac opnieuw op of zet je hem aan als hij dat nog niet was, dan wordt de Bluetooth installatieprocedure vanzelf gestart. De Mac gaat vanzelf op zoek naar Bluetooth apparaten in zijn omgeving. Grote kans dat na het opnieuw (op)starten je draadloze muis en toetsenbord weer perfect werken.

Behoor je niet tot de gelukkigen en werken muis en toetsenbord nog steeds niet, dan kun je met onderstaande uitleg kun je toch de Bluetooth op je Mac inschakelen.

Bluetooth aanzetten op een Mac met alleen een USB toetsenbord

Pas als een muis niet meer naar behoren werkt, merk je pas hoeveel je hem eigenlijk gebruikt. Normaal gesproken is het openen van een menu of een app op de Mac slechts een simpele handeling. Nu wordt het onmogelijk of is het in ieder geval een stuk lastiger. Des te meer reden om je muis weer goed werkend te krijgen. Dat kan door het uitvoeren van onderstaande handelingen op je USB toetsenbord.

  • Druk de Command toets en de Spatiebalk tegelijk in en typ Bluetooth-bestandsuitwisseling in.
  • Druk op de Enter-toets om Bluetooth-bestandsuitwisseling te starten.
  • De Bluetooth-bestandsuitwisseling ziet direct dat Bluetooth uit staat en vraagt je nu of je deze aan wilt zetten. Door opnieuw op de Enter-toets te drukken, wordt Bluetooth op je Mac weer geactiveerd.

Bluetooth aanzetten op een Mac met alleen een USB muis

Het aanzetten van Bluetooth kan via Systeemvoorkeuren en Bluetooth. Gemakkelijker is het echter om met je USB muis gebruik te maken van de statusbalk:

  • Ga naar de statusbalk van je Mac bovenin het scherm en zoek het Bluetooth-icoon op.
  • Klik op het icoon en kies voor Schakel Bluetooth In.
  • Je ziet nu je Bluetooth apparaten weer verschijnen, als het goed is ook je toetsenbord.
  • Ga naar je toetsenbord en kies Verbinden.

Mocht je alles geprobeerd hebben, maar lijken toetsenbord en/of muis nog steeds niet te werken, dan kan er meer aan de hand zijn. Schakel deskundige hulp in om je toetsenbord en muis te laten nakijken. Een specialist als Apple dokter Rotterdam kan uitsluitsel geven of het aan je muis of toetsenbord ligt dat er geen Bluetooth verbinding mogelijk is of dat het met je Mac te maken heeft.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/