Goedkopere telecommunicatie met zakelijke telefonie

Zakelijke telefonie

 

Zakelijke telefonie maakt gebruik van VoIP – Voice over Internet Protocol. VoIP is de technologie die telefoongesprekken (stem) via het internet verstuurt. Deze vervangt vaak de traditionele telefonie dat bellen via traditionele analoge telefoonlijnen verstuurt. Bij zakelijke telefonie is de zakelijke telefonie provider eigenaar en exploitant van de PBX hardware, er zijn daardoor geen kosten, kapitaal voor de gebruikers. Ondersteuning en onderhoud kosten komen daar nog bovenop bij een traditionele telefooncentrale PBX. De hardware moet worden onderhouden en opgewaardeerd van tijd tot tijd. De kosten van dit onderhoud kunnen worden betaald als het gebeurt, of het kan een deel van een maandelijkse servicekosten van het bedrijf dat het onderhoud biedt zijn.

Kosten zakelijke telefonie

De kosten van zakelijke telefonie worden gedragen door de service provider.

Kosten voor het bedrijfsleven van telefoons zijn vergelijkbaar met de kosten voor telefoons bij analoge systemen, dus deze kosten worden in een vergelijk weggelaten. Zowel traditionele als VoIP-systemen hebben de kosten voor binnenkomende gesprekken naar een gratis nummer en voor het bellen naar internationale bestemmingen. Zakelijke VoIP-systemen zijn meestal minder duur in beide gebieden. De kosten van zakelijke telefonie bestaan voor een deel uit (gedeelde) “afschrijving”, voor een deel uit dienstverlening en eventueel de kosten van gesprekken die niet over het internet lopen. De belangrijkste “gebruiks” vergoeding voor traditionele systemen komt uit het maken van lange afstand telefoontjes. De tarieven lopen sterk uiteen. Lagere tarieven komen meestal met hogere maandelijkse kosten voor de lijnen. Bij zakelijke telefonie providers zijn deze gesprekken vrijwel altijd gratis binnen hun eigen land. Zakelijke telefonie aanbieders praten vaak over “onbeperkt” minuten, die zowel inkomend als uitgaand (zowel lokale en interlokale) deze gesprekken zijn meestal kosteloos. Een waarschuwing is echter dat de term onbeperkt alleen geldt voor “typische zakelijk verkeer.”

Voordelen zakelijke telefonie

Naast bovenstaande financiële voordelen bij zakelijke telefonie, die overigens nog iets verder gaan dan hierboven beschreven, men betaalt slecht per gebruiker (dus tijdelijk meer capaciteit of tijdelijk minder capaciteit, beïnvloed de kosten) en het geheel is financieel ook veel transparanter, zijn er nog een aantal andere voordelen die bij traditionele telefonie niet aanwezig zijn. Man kan een “wereldwijd” nummer toegewezen krijgen waarop u overal ter wereld, vast en/of mobiel bereikbaar bent. Dus het nummer op uw visitekaartje is uw permanente nummer op kantoor, op een andere vestiging, onderweg of thuis. Daarnaast kunt u op afstand eenvoudig voicemails afluisteren, inspreken en/of wijzigen. Zakelijke telefonie kent nog meer voordelen, maar dit zijn de eenvoudigste en duidelijkste.

Meer informatie: http://www.b2btelephonesolutions.net/