LED straler voor reclameborden

Reclame moet goed zichtbaar zijn. Als jij reclame wilt maken voor een product of bedrijf dan wil je dat zo veel mogelijk mensen dit meekrijgen. Je moet er dan ook voor zorgen dat het reclamebord goed zichtbaar is. Je zorgt voor een opvallend bord met een duidelijke afbeelding en een pakkende tekst. Dit alles werkt prima overdag maar in de nacht valt het bord natuurlijk weg tegen het duister.

Om die reden maken grote reclame bedrijven ook gebruik van speciale reclameborden LED verlichting. Dit soort verlichting moet tegen de zware weercondities kunnen maar natuurlijk ook veel licht genereren. Je wilt immers dat het bord wel goed zichtbaar is. Daarnaast moet deze verlichting niet al te duur zijn in het stroomverbruik. Immers moeten deze lampen iedere avond branden. Ook wil je dat de lampen lang meegaan. Als je de verlichting iedere maand moet vervangen lopen de kosten snel op.

Een LED straler is in dit soort gevallen uitermate geschikt als LED verlichting voor reclameborden. Kijk maar eens naar de reclameborden langs de snelweg, deze zijn allemaal verlicht met een LED straler. Veel mensen vragen zich af waarom een LED straler hier nou beter voor is dan bijvoorbeeld een halogeenlamp. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet.

LED lampen zijn zuinig

Een gemiddelde 500w lamp verbruikt op jaarbasis al gemakkelijk 130 euro per jaar. Dit is natuurlijk een smak geld, al helemaal als je meerdere lampen gebruikt. Dezelfde hoeveelheid licht kan geproduceerd worden met een LED straler van 50W. Deze verbruikt op jaarbasis slechts 13 euro. Dat is wel 10 keer goedkoper.

Dit rendement is haalbaar vanwege de slimme manier waarop LED lampen werken. Hierdoor gaat er eigenlijk geen stroom verloren als gevolg van omzetting naar warmte. Een LED straler wordt dus eigenlijk niet warm.

 

Een LED straler gaat langer mee

 

LED verlichting gaat vele malen langer mee dan normale verlichting. Waar een halogeenlamp ongeveer 2000 uur meegaat, gaat LED verlichting gemakkelijk 35.000 uur mee. Hierdoor hoef je een LED straler dus bijna nooit te vervangen. Het is dus echt een systeem dat je neerzet en wat vervolgens blijft werken zonder omkijken.

 

https://www.leds-depot.be/