Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

O, nee! Mijn MacBook Air wil niet meer aan! Wat nu?

Je weet dat het niet zo handig was om te drinken in de buurt van je MacBook Air. Nu heb je last van waterschade, omdat het drinken omviel. De aan-uitknop weigert dienst en je hebt geen idee hoe je de MacBook Air nog aan kunt zetten. Wij geven je een aantal opties.

Accu verwijderen en terugplaatsen

De aan-uitknop van een MacBook Air is onderdeel van het toetsenbord. Vloeistof over je toetsenbord betekent daardoor ook vaak dat de aan-uitknop niet meer werkt. Wil je de MacBook toch aanzetten, dan zul je de knop moeten laten repareren of je MacBook open moeten maken. Wellicht dat door het unpluggen van de accu je MacBook Air de knop weer wil werken.

Om de MacBook Air te openen, ontdoe je hem van alle andere apparatuur en oplader. Klap hem dicht, draai hem om en verwijder de acht schroeven aan de achterkant. Haal vervolgens de onderzijde voorzichtig los. Verwijder nu de accu. Mocht dit niet lukken met je vingers, dan kun je een plat stuk stevig plastic gebruiken. Na het verwijderen kan de accu weer teruggeplaatst worden en kun je de MacBook Air weer dichtschroeven. Verbind hem vervolgens met de oplader en luister of de koelingsventilator aanslaat. Is dit het geval, dan is je MacBook Air aan het opstarten.

Hulp van een expert

Na het opstarten kan de MacBook Air weer naar hartenlust gebruikt worden. Zolang je hem niet uitzet of de accu laat leeglopen, zou je er gewoon op moeten kunnen werken. Uitzetten is wel mogelijk via het Apple-menu en ‘Zet uit’, maar dan heb je bij het opstarten weer hetzelfde probleem. Beter is het om een specialist te zoeken die de aan-uitknop van je MacBook Air kan vervangen of kan repareren. Soms is alleen het knopje defect en niet de schakeling, waardoor een reparatie zo gebeurd is. Is de schakeling wel defect, dan moet er meer vervangen worden en kunnen de kosten wat hoger zijn. Een goede specialist kan je precies vertellen wat er bij jou aan de hand is en wat er moet gebeuren.

In het geval van waterschade is het wellicht handig je MacBook Air direct in zijn geheel na te laten kijken en te laten reinigen. De specialist moet hem voor reparatie van de aan-uitknop toch openen en kan dan meerdere onderzoeken in een keer uitvoeren. Je hebt er immers niets aan als je aan-uitknop straks wel werkt, maar de rest van je hardware niet omdat er sprake is van corrosie of condensvorming.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/