Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Ook tijdens de pandemie kan je je dierbaren bezoeken in een verpleeghuis

Ook tijdens de pandemie kan je je dierbaren bezoeken in een verpleeghuis  

Inmiddels zitten we alweer bijna in maart 2021. Wat gaat de tijd verschrikkelijk langzaam voor de ouderen. Sinds de uitbraak van het Coronavirus Nederland heeft bereikt in maart 2020, zien nog maar weinig mensen hun moeder, vader, oma, opa of andere geliefde die wonen in een verzorgingshuis. Hoewel het volkomen begrijpelijk is dat je hen zo min mogelijk bezoekt om te voorkomen dat zij besmet raken met het virus, is het toch mogelijk om af en toe langs te gaan. Steeds meer instellingen kiezen ervoor om te werken met een bezoekersplanning verzorgingshuis.

 

Het voorkomt drukte 

Een goede planning waaraan alle vrienden, familieleden en kennissen zich moeten houden voorkomt allereerst dat er teveel mensen tegelijkertijd op bezoek  komen bij de ouderen. Hierdoor is het behouden van voldoende afstand voor iedereen haalbaar.

Alle bezoekers in één overzicht 

Verder is een duidelijke planning geschikt om een overzicht te creëren van de mensen die op visite zijn geweest. Blijkt een bezoeker achteraf toch besmet te zijn geweest met het virus? Dan helpt de registratie bezoekers om terug te vinden met wie die persoon allemaal in contact is geweest. Op deze manier voorkomt een instelling dat er nog meer ouderen of personeel besmet raken.

 

Wie moeten in quarantaine? 

Tot slot, geeft een bezoekers planning ook de tijden aan waarop iemand is bezocht. Heeft iemand bijvoorbeeld op 10 februari visite gehad van een kennis of familielid die achteraf positief getest blijkt te zijn? Dan weet de zorginstelling dat alle medewerkers en ouderen die op die dag met elkaar in contact zijn geweest in quarantaine moeten.

 

Ouderen zijn tijdens deze pandemie erg eenzaam doordat zij over het algemeen veel minder bezocht worden dan voorheen. Het verzorgingshuis kan dit voorkomen door een goede bezoekers planning op te stellen. Alleen dan is het weer mogelijk om alle vrienden, familieleden en kennissen op bezoek te laten komen zonder dat het teveel risico’s met zich meebrengt.

https://www.economy.nl/