Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Spuitgieterij nodig?

In een spuitgieterij wordt zoals het woord al aangeeft, gebruik gemaakt van spuitgieten. Spuitgieten geldt als een van de belangrijkste processen voor de productie van kunststofartikelen. Het is een snel proces en wordt gebruikt om grote aantallen identieke artikelen te produceren, van zeer nauwkeurige technische componenten tot wegwerpartikelen. Bij HSV-TMP in Ede, kunnen ze u in een vrijblijvend gesprek alles vertellen wat u moet weten om van uw idee te komen tot een (eindproduct. Er werken professionals met een grote kennis van zaken. Van de verschillende te gebruiken materialen tot en met de verschillende te gebruiken technieken. Zodat u er verzekerd van bent, dat uw wensen ten uitvoer worden gebracht binnen de beschikbare mogelijkheden.

Een spuitgieterij produceert een aanzienlijk deel kunststofproducten

Een spuitgieterij en spuitgietwerk neemt een aanzienlijk deel van alle kunststof producten, van micro onderdelen tot grote componenten zoals bijvoorbeeld bumpers, voor haar rekening. Vrijwel alle productiefactoren maken gebruik van spuitgietproducten – de flexibiliteit in grootte en vorm die door het gebruik van dit proces mogelijk is – heeft de grenzen van het ontwerp van kunststoffen consequent verlegd en heeft dankzij het lichte gewicht en de ontwerpvrijheid een aanzienlijke vervanging van traditionele materialen mogelijk gemaakt.  

Wat is spuitgieten dan precies?

Spuitgieten is een methode om gegoten producten te verkrijgen door het injecteren van kunststof materialen die door middel van warmte in een mal worden gesmolten en vervolgens worden afgekoeld en gestold. Deze methode is heel goed geschikt voor de massaproductie van producten met ingewikkelde vormen en neemt een groot deel van de kunststofverwerking voor zijn rekening. Het is één van de meest gebruikte methoden om kunststoffen om te zetten van de grondstof vorm in een gebruiksvoorwerp. Dit proces wordt meestal gebruikt voor thermoplastische materialen die achtereenvolgens gesmolten, opnieuw gevormd en gekoeld kunnen worden. Spuitgiet Componenten zijn een kenmerk van bijna elk functioneel vervaardigd artikel in de moderne wereld, van autoproducten tot en met voedselverpakkingen. Dit veelzijdige proces stelt ons in staat om volledig geautomatiseerd en met hoge snelheid hoogwaardige, eenvoudige of complexe componenten te produceren met materialen die in de afgelopen 50 jaar het beeld van de productietechnologie hebben veranderd.