Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Trage computer?

 

Niemand wordt blij van een trage computer. Alles wordt lastiger en een filmpje kijken zit er opeens niet meer in. Daar heeft u namelijk meer vermogen voor nodig dan u nu heeft. De computer werkt dus niet meer naar behoren en moet wat sneller worden. U bent al op zoek gegaan naar vervanging maar vraagt zich af of het niet beter is om de huidige computer wat sneller te maken, maar weet zo goed of dit mogelijk is. Goed nieuws want dat is zeker mogelijk. We hebben hieronder een korte lijst gemaakt van een aantal stappen die u kunt doorlopen om uw computer gratis sneller te maken.

Virusscanner installeren

De eerste stap die u kunt proberen is om een virusscanner te installeren en deze de computer te laten scannen. De virusscanner zal u vertellen wanneer er bepaalde processen draaien op uw computer die verbonden worden met een virus. Dan helpt de virusscanner u door deze processen te verwijderen. Na de virusscanner kunt u een antivirus programma installeren, deze zal voorkomen dat er in de toekomst nog virussen op uw computer komen.

 

Ventilator schoonmaken

Een andere stap om uw computer wat sneller te maken is om de ventilator schoon te maken. Veel mensen staan hier niet bij stil maar computers zijn sneller als ze gekoeld zijn omdat de processoren dan makkelijker kunnen werken. Vaak komt er stof te zitten in de ventilator, maar dit is makkelijk en snel te verhelpen. Daarvoor moet men de computer openhalen en met een bus perslucht de stof er uit waaien.

 

Nieuwe hardware kopen en installeren

Natuurlijk is de beste manier om uw computer echt sneller te maken om nieuwe hardware te kopen. Zeker wanneer u al deze stappen heeft doorlopen maar de computer nog steeds niet snel genoeg is wordt het tijd om naar hardware upgrades te gaan kijken. Weet u niet zeker wat de mogelijkheden zijn? Vraag een ervaren computer expert om advies.