Waytoproxy
Image default
Computers

Waarom gebruiken mensen een VPN?

Er zijn veel redenen waarom mensen een VPN gebruiken helaas zijn niet alle redenen om een VPN te gebruiken legaal net zoals geld kan het gebruikt worden voor goede dingen maar ook zeker voor slechte zaken. In dit artikel gaan we uiteraard het gebruik van een VPN uitleggen voor legale bezigheden. We willen u echter wel graag waarschuwen dat een gratis VPN geen goed idee is als u toch een gratis VPN wilt dat kunt u onze vpn drie dagen lang gratis gebruiken. Een gratis VPN kan zal eventueel uw gegevens niet prive houden en delen met derde en dat is nou net wat veel mensen willen voorkomen door het gebruik van een VPN.

Censuur en surveillance tegengaan

 

Censuur en surveillance zien wij in Nederland als een onprettige en schandalige inbreuk op onze privacy. Het wordt echter, met name in het buitenland, nog veelvuldig toegepast. Wanneer je in het buitenland bent, wil het nog wel eens voorkomen dat je door censuur enkele websites niet kunt bereiken. Even inloggen op je Gmail kun je bijvoorbeeld in China wel vergeten, maar ook in Rusland en Turkije speelt censuur nog. Het gebruiken van een VPN biedt hier gelukkig uitkomst, je kunt hiermee namelijk doen alsof je in Nederland bent. Ook biedt een VPN uitkomst ter garandering van je privacy op het gebied van surveillance door de overheid. Het is verbazingwekkend hoeveel landen excessief surveilleren middels inlichtingendiensten.

 

 

Google anoniem gebruiken

 

Google neemt een hele centrale plaats op het internet in, voor velen vormt Google dan ook het beginpunt van een internetsessie. Algemeen bekend is dat Google graag veel van je gegevens verzamelt. Dit onder andere voor het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties en het verbeteren van de zoekmachine zelf. Anoniem Google gebruiken is met een VPN goed mogelijk, maar hierbij is het van belang dat je wel bent uitgelogd bij Google. Als je niet bent uitgelogd worden er alsnog veel gegevens verzameld.