Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Waarop letten bij het kopen van een computer

Het is weer eens zover. Je computer is kapot gegaan en je moet op zoek naar een nieuwe. Maar het is de grote vraag welke het gaat worden. Het is niet zo dat alle mensen dezelfde computer nodig hebben en of ze allemaal dezelfde prijs moeten betalen. Zo zijn er gamers die graag een hele snelle computer hebben die een heleboel opslagruimte bevatten.

Een computer of laptop

Vraag je zelf af wat voor een soort computer je nodig hebt en of je hem naar verschillende plekken mee naar toe gaat nemen. Maak de keuze of je gaat voor een desktop of een laptop. Een desktop is een computer die op een vaste plek staat en die je niet zomaar overal mee naar toe kunt nemen. Met een desktop zijn er meer dingen mogelijk maar het is niet makkelijk ergens mee naar toe te nemen. De besturing vindt plaats via een los aansluitbare muis, een toetsenbord en een losse monitor. Op deze manier kun je alles naar eigen wensen inrichten. Een laptop is heel gemakkelijk als je je computer naar allerlei verschillende plekken moet mee nemen. Het neemt zo’n weinig ruimte in dat je hem overal kunt opbergen, in iedere tas en op ieder bureau. Als je een computer veel gaat gebruiken en er iedere dag wel een paar uur achter zit is het aan te raden een desktop te kopen. Een scherm van een laptop is vaak een stuk kleiner dan een losse monitor. Toch zijn allerlei programma’s prima te draaien op een laptop. De nodige licenties die je hiervoor nodig hebt, kun je het beste kopen bij softwarelicense4u.

 

De afmetingen

We kunnen een heus verschil zien met desktops die tien jaar geleden zijn gemaakt en die nu worden gemaakt. De desktops zijn nu erg verkleind en nemen minder ruimte in beslag dan eerst. Het model waar ik het nu over heb kan staan en ligt dus niet. Wat nu ook opkomt zijn de nog kleiner computers die nog minder ruimte kosten. Wat al even bestaat maar ook nog niet heel lang zijn de alles in een pc’s. Wat hierbij het geval is dat het beeldscherm en de computer in een compact apparaat zit. Zo heb je bijvoorbeeld de wel bekende Apple iMac, maar er zijn er nog vele anderen van te verkrijgen. Een groot voordeel van een alles in een, is dat je alles hetzelfde kan doen met een normale desktop maar het toch minder ruimte kost.

 

Specificaties van de computer

Als je weet wat je gaat doen met je laptop of desktop kan de keuze al een stuk gemakkelijker worden. Je moet namelijk letten op de specificaties als de processor, besturingssystemen en de harde schijf. Gelukkig kun je van het besturingssysteem nogal eens afwijkingen door wat anders erop te installeren. Ook voor besturingssystemen als de nieuwe Windows 10 licentie kun je het beste terecht bij softwarelicense4u. Verder spelen de processor en de harde schijf van de computer een belangrijke rol. Let hier dan ook vooral op.