Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Zakelijk verkopen via Bol.com

Succesvol zakelijk verkopen op Bol.com begint bij positieve klantervaringen

Succesvol producten verkopen via Bol.com is niet voor iedereen weggelegd. Het vereist doorzettingsvermogen, inzicht, visie en organisatietalent om voor langere tijd winstgevend producten te verkopen bij Bol.com. Veel internetondernemers worden verblind door het grote aantal van 7 miljoen regelmatige bezoekers bij Bol en gaan ervan uit dat ze zonder veel moeite een deel van die bezoekers zullen kunnen bedienen. Ze gaan dan eraan voorbij dat Bol.com in de eigen concurrentie met andere verkoopplatforms op internet ernaar streeft om bezoekers zoveel mogelijk waarde te bieden. Er is Bol.com dus veel aan gelegen om internet ondernemers die zich bezighouden met zakelijk verkopen te beoordelen op kwalitatieve criteria, zoals service, prijs en levertijd en aanbieders die hoog scoren op deze criteria te bevoordelen, zodat klanten positieve ervaringen opdoen bij kopen op Bol.com.

Makkelijk producten verkopen via Bol.com voor de topaanbieder

Het bevoordelen van aanbieders die goed scoren op het gebied van service, prijs en levertijd blijkt uit het ‘koopblok’ op de productpagina’s van Bol.com. Elke productpagina bij Bol.com toont de beste aanbieder van dat product, op basis van de genoemde kwalitatieve criteria, in het ‘koopblok’. Bezoekers kunnen met een simpele muisklik de aanbieder uit het ´koopblok´ selecteren voor hun winkelmandje. Het zal duidelijk zijn dat de prominente plek in het ´koopblok´ op de productpagina bijzonder positief uitwerkt voor de betreffende aanbieder.Voor elke internetondernemer die zakelijk wil verkopen op Bol.com loont het dan ook om goed te presteren op service, prijs en levertijd. Minder goed presterende aanbieders die niet in het ‘koopblok’ staan worden pas getoond als de bezoeker verder klikt naar de lijst met aanbieders.. Voor deze aanbieders blijft Bol.com dan ook een moeilijk te veroveren verkoopkanaal.

Succesvol zakelijk verkopen op Bol.com met de software tools van Vleks

Internetondernemers die zakelijk verkopen bij Bol.com streven er in het algemeen naar om te excelleren op het gebied van service, prijs en levertijd. Een van de eenvoudigste manieren om op deze gebieden verbeteringen te realiseren is door het toepassen van de slimme software van Vleks. Vleks biedt eenvoudig in te passen en simpel te gebruiken tools voor channeling en repricing. De channeling-tool van Vleks is bedoeld voor het up-to-date houden van het productassortiment op Bol.com. Een correcte productenlijst op Bol.com is cruciaal, want een niet-actuele productlijst leidt tot annuleringen en te late leveringen, ofwel tot vervelende klantervaringen en een lagere service-ranking, klantervaringen die juist voorkomen zouden moeten worden.

De repricing-tool van Vleks doorloopt per eigen product de prijzen die concurrenten voor dat product vragen. Elke prijswijziging die een concurrent voor zijn product doorvoert, zal worden beantwoord door een automatische  prijswijziging van het eigen product. Omdat een continu significant lagere prijs leidt tot een hogere ranking op de lijst met aanbieders, kan toepassing van de repricing-tool een belangrijke hulpmiddel zijn in de strijd om de toppositie op de lijst van aanbieders.

Neem contact op met Vleks over de mogelijkheden om de channeling-tool en de repricing-tool in gebruik te nemen en succesvol producten te verkopen via Bol.com.

https://www.vleks.com/zakelijk-verkopen-bol-com/