Waytoproxy
Image default
Computers / Software / Internet

Zakelijke telefoongesprekken

Er zijn veel mensen die niet zo goed weten hoe ze de telefoon moeten beantwoorden. Heel veel jongeren hebben hier last van. Zij vinden het moeilijk om een telefoon op een professionele manier aan te nemen. Dit komt doordat communicatie tegenwoordig voornamelijk verloopt via internet. Bedrijven zijn namelijk makkelijk via de mail bereikbaar en zijn voor vragen en klachten ook makkelijk via sociale media te bereiken. Jongeren zouden eigenlijk juist meer moeten oefenen met telefoneren. Alleen op deze manier kunnen ze professionele gesprekken door de telefoon voeren en zijn ze beter voorbereid wanneer ze de werkvloer betreden.

Wat zijn nou de regels voor een professioneler en beter telefoongesprek. Het is in eerste instantie belangrijk om een gesprek goed te beginnen. Door je op een professionele manier voor te stellen en ook de naam waar je voor werkt te noemen. Zo weet de beller meteen dat hij/zij het juiste nummer heeft gebeld. Zorg ook voor een beetje enthousiasme wanneer je de telefoon opneemt. Als iemand als een robot de telefoon opneemt komt dit aardig onvriendelijk over. Daarnaast is het belangrijk om op de juiste toon te praten. Het moet luid en duidelijk zijn. Het is namelijk heel vervelend als de klant je niet kan verstaan. Daarnaast is het belangrijk om de klant niet te lang te laten wachten. Dit zorgt namelijk voor veel irritatie bij de klant. Dit kan heel vervelend voor de beller zijn. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het gesprek dingen samen te vatten en op die manier controleren of je de klant goed begrijpt.

Telefoontjes opnemen kan heel veel tijd in beslag nemen. Het verdient eigenlijk de volledige aandacht. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd. Wanneer je zelf niet genoeg tijd hebt om de telefoontjes op te nemen kun je gebruik maken van een telefoonservice. Er zijn verschillende aanbieders die en telefoonservice of antwoordservice aanbieden.

https://www.bizziphone.com/